Vad händer??

Det undrar vi oxå. Nu är det söndag och kakelgubben kom inte i fredags heller. Han hade skickat ett sms till Anders att han kommer på måndag. På måndag skulle ju snickaren komma o göra klart allt, så nu blir det framskjutet ytligare några dagar. Bara o vänta. Tröttsamt men sant.

Jag har börjat göra egna ljus, det är en sådan bra terapi för mig. Lång väntan mellan varje moment så det blir mycket vila o sovande för mig. Det gör mig inte lika trött. Jag gjuter stearin ljus i formar, använder 100. % stearin, Inte det lättaste men kul. Nu har jag gjort ett Instagram konto för mina ljus: ljusdrom heter sidan. Kolla gärna in den, dela den gärna om du vet någon som gillar ljus. Glöm inte bort att jag är nybörjare så allt kanske inte är 100% bra men jag gör det för att använda som terapi som jag skrev.

Köpte en stor kartong med 100% stearin massa och blev så glad när den kom, gjorde en Herr och Dam direkt för att testa. Dom gick sönder när jag tog ut dom ur formen. Jag fattade inget men började läsa ordentligt o insåg att jag köpt stearin för stöpning av ljus. Tack för den. Ja ja bara gilla läget. Jag har andra former som jag kan gjuta det i. Tycker dock att utsidan på ljusen inte blir riktigt bra men dom brinner fint och länge.

Utsidan är slät o fin men det ser konstigt ut innanför utsidan. (Haha om ni fattar vad jag menar.)

Test eldar det nu och är uppe i 4 timmar nu så det är bra. Så jag var tvungen att testa med lite färg för att se om utsidan kanske blir lite bättre.

Ett Röd/Rosa och ett Grönt. Blir intressant o se när som är klara hur dom ser ut. OM dom kanske är så snygga så det går att sälja dom ändå. Jag lägger ut dom här så får ni hjälpa mig att avgöra det? Alltid roligt med olika tankar 💭

Några andra ljus jag gör ❣️

Herr och Dam i vitt

4 Bubblan i vitt

4 Bubblan i ljusbrun (få kvar)

9 Bubblan i vitt

Alla dessa är gjutna i 100 % gjutstearin.

Jag inväntar några andra former oxå och hoppas dom kommer snart. Så mera ljus blir det!

En fin gåbort gåva, födelsedag eller varför inte en liten julklapp, eller varför inte njuta av dom själv i höstmörkret 🍁

Hopps ni haft en bra helg!

/P

2 reaktioner på ”Vad händer??

  1. Vilket roligt pyssel. Det här är något som jag aldrig testat.
    Låter som att du hittat något som passar dig perfekt.
    Det finns så mycket roligt jag skulle vilja testa … som att tälja i trä, eller skulptera. Nåltovning har jag testat. Det är både rogivande och mycket terapi i det. Som att skulptera i ull 😉
    Kramis ❤

    Gillad av 2 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s